≡ Menu

Масивен паркет от Ясен. Естествен паркет цветове

Паркет от ясенМасивният паркет от ясен е с красива, жилава и здрава текстура, която е дълготрайна, устойчив е на гниене. Той е със светъл цвят който варира от бяло до сиво. В България има три вида ясен: обикновен (планински), мъждрян (бял) и полски. Ясенът достига височина до 40 м. Ядрото му се образува след 50 — годишна възраст. Възрастта му е до 250 години. Сърцевините лъчи се виждат като светли ивици при радиален прорез, а годишните кръгове се виждат кръговидно. Ясенът има голяма яркост, твърдост и еластичност. [continue reading…]

{ 0 comments }

Орехов паркет

Орехов паркет

Дървото е с височина до 35-40м. с широка корона. Произходът на дървото е Бирма, Хималаите и Западен Китай, в България се среща из цялата страна. Възрастта му достига до 400 години, с доста ценна дървесина, която е тежка до 680 кг/куб. м. Паркетът от орех има ярко изразена структура на дървесните влакна. Орехът е класически изискано дърво.

паркет орех Освен многообразието от нюанси, което зависи от произхода на място на дървото, цветът се променя от светло сиво до зелено-кафяво. Цветът на паркета може да се променя и от светлината в стаята. [continue reading…]

{ 0 comments }

Дъбов паркет

Дъбов паркет

Дъбов паркет За да си изберете паркет, обикновено гледате цвета и дървесната структура. Тук се сблъскваме с  голямото разнообразие на дърветата: ясен, бук, орех, бреза, бамбук и др., но първенството в този  списък трябва да отдадете на дъба.

Паркетът от дъб не е загубил актуалността си, благодарение на твърдостта и невероятна си текстура. Дъбовото дърво е устойчиво на гниене, умерено «диша», не е капризно и е достъпно като цена. [continue reading…]

{ 0 comments }

Буков паркет

Буков паркет

Буков паркетПроизходът на бука идва от Европа, най-вече от Франция. В България се срещат предимно два вида бук: обикновен бук и източен бук. Той достига на височина до 30м., но се случва да стигне и до 50м., диаметъра му е около 1м. Цветът му е червеникаво бял.

Обикновено няма ядро, но често се образува лъжливо ядро с тъмно червено кафяв цвят, сърцевините  лъчи са широко и ясно ограничени.

Сърцевидните му лъчи които заемат 30% от обема му улесняват цепенето му по радиалната посока. [continue reading…]

{ 0 comments }

Масивен паркет

масивен паркетМасивен паркет е чудесен избор, когато е време да сменяте пода или да избирате такъв за ново жилище. Това е може би най-добрият избор за под за всяко жилище и е чудесен за почти всяко помещение. Естествен паркет е най-добрият вид паркет, въпреки че вече има и доста не толкова естествени варианти, които доста добре му конкурират. Паркетите са доста различни видове, естествен трислоен паркет, който може да вкара доста хора в дилемата, дали да изберат масивен паркет или трислоен. Някои видове много качествен паркет е трислоен, например така популярният напоследък Норвежки паркет е трислоен. Има много плюсове и минуси за единият и другият и всеки сам трябва да направи, по-добрият за себе си избор. [continue reading…]

{ 0 comments }

Трислоен паркет

Трислоен паркет

Трислоен паркетТрислоен паркет идеалното решение за всеки дом и под, предлаган в различни варианти, цветове, размери и то винаги на много добра промоционална цена.

Паркети от естествени материали са добре познати у нас и са част от продуктите, които се ползват от много домакинства за едно естествено и много добро интериорно подово решение за всеки дом. Като най-разпространено и най-бързо за полагане подово покритие е трислойния паркет.

С какво се различават трислойните паркети, с многобройните модели, разнообразие на цветова гама на подовите покрития, които се съчетават с изключително високо качество. [continue reading…]

{ 0 comments }

Слоен паркет 2

Слоен паркет 2

Способът да закрепите ламината, в много отношения определя продължителността и качеството на настилката като цяло. В зависимост от вида на закрепването се определят два вида ламиниран паркет:

Слоен паркет — лепило (инсталацията се извършва чрез вкарване на пластинка с лепило, между всеки от тях)
— съединяващ (ленти, които се съединяват между себе си без помощта на лепило). [continue reading…]

{ 0 comments }

Монтаж на первази

Монтаж на первази

Мислите си, че ремонтът е завършен и са останали само первазите? Това е малък детайл, но именно той ще завърши ремонтът и ще дадат резултата, към който сте се стремили. Това е проста работа, но первазът трябва да прилепне както към пода, така и към стените.

Монтаж на первази

Первазите могат да бъдат:

  1. От дървен материал — дъб, махагон, бор и лиственица и др.
  2. Фурнирният перваз се състои от основен перваз, фурнир и лепило. Най-добрият материал за основата е дървото. За первазите използват видове ценни дървета като дъб или бук. Допуска се използването и на первази с така наречения челно снаден фурнир, при който краищата се снаждат помежду си на зиг-заг.
  3. Ламинираният перваз — се състои от носеща основа (МДФ), лепило и ламинат.
  4. Много хора използват вече ламиниран паркет и затова компаниите са създали ламинирани первази. В началото са се произвеждали само три цвята от бук, дъб и клен. Сега изборът на цветовата гама нарасна до синьо, зелено и т. н. , декор от «мрамор», «камък» и др.

[continue reading…]

{ 0 comments }

Слоен паркет

Слойно покритие на пода

слоен паркет ламинатНа пазара съществуват четири вида естествени дървени покрития:
— слоен паркет (ламинат)
— многослойни паркети
— масивни паркети
— паркет от дървени части

Всяко ниво се прави от определени материали и изпълнява определена специална функция. И въпреки че броят на нивата и материалите могат да се различават по същество много-слойността от към дизайна ще остане непроменена. [continue reading…]

{ 0 comments }
error: Content is protected !!